Hele gemeenteraad schaart zich achter ChristenUnie initiatief

IMG_1949donderdag 26 september 2019 22:23

Een motie van de ChristenUnie was het punt dat de meeste aandacht trok tijdens de raadsvergadering van 24 september 2019. Na veel formaliteiten kwam als punt 13a de ChristenUnie motie aan bod.

De biodiversiteit in kwetsbare natuurgebieden in Nederland staat al jaren onder druk door de grote hoeveelheid stikstof die neerdaalt. Het aantal plantensoorten neemt af en vogels en insecten verdwijnen uit de gebieden. Om de stikstofuitstoot te regulieren, bestaat het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Er zijn ook enkele bouwprojecten in Reimerswaal de dupe geworden van deze nieuwe regels.

Deze 3 bouwprojecten moeten zo snel mogelijk weer op de rails worden gezet. Het betreft de kerk van de Vrije Gerformeerde Gemeente in Kruiningen, twee particuliere woningen aan de Oostweg in Krabbendijke en een bouwplan voor 16 huizen aan de Vliedbergstraat in Rilland.
Om de besluitvorming te versnellen, plant de gemeenteraad van Reimerswaal, op initiatief van de ChristenUnie, een extra vergadering in. Daardoor kunnen de bestemmingsplannen van de drie projecten al op 8 oktober in plaats van op 29 oktober worden goedgekeurd.

« Terug