ChristenUnie wil een mantelzorgcompliment voor mantelzorgers!

spandoek-dag van de mantelzorg.jpgzaterdag 30 oktober 2021 09:04

10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert.

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar, maar mag gezien worden.
Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom pleit ChristenUnie er in haar concept verkiezingsprogramma voor een om jaarlijks een mantelzorgcompliment te verstrekken aan de mantelzorgers. Geen betaling voor wat ze allemaal doen of een tegemoetkoming in de kosten, maar een teken van erkenning voor het vele goede werk wat ze voor hun minderbedeelde ‘naaste’ doen!

ChristenUnie wil voor de komende raadsperiode graag af van het coalitie-oppositie gedoe en maakt zich sterk voor een schriftelijk akkoord wat door alle partijen onderschreven kan worden. ChristenUnie wil SAMEN RECHT DOEN en zo de Reimerswaals samenleving tot bloei brengen. Het mantelzorgcompliment wordt zeker in zo’n akkoord opgenomen!

Labels

« Terug